OM OSS

Vi är en familjeägd koncern som idag består av Grönsaksfabriken, Västerbotten Potatis och Conradzons Fastigheter. Vårt ursprung som odlare och producent i Västerbotten präglar vår vision där vi värnar om relationer och utbyten på den regionala marknaden. Vi tror på transparens i det vi gör och man som kund eller samarbetspartner hos någon av våra verksamheter ska känna trygghet och tilltro till det samarbete vi har och de produkter och tjänster vi levererar.

HISTORIA

Året är 1982. I byn Stöcksjö utanför Umeå startar grundaren Kenneth Conradzon odling av potatis på mark som tillhör gården tillsammans med fadern Sven. Under några år växer odlingarna och 1989 säger han upp sig från sin anställning och satsar helhjärtat på potatisodling och packeri. Conradzons Potatis i Stöcksjö AB är bildat och vår resa startar på allvar.

Under de kommande 20 åren förädlas både verksamheten och produkterna. Potatisen både tvättas och skalas, fler produkter tillkommer och sortimentet växer i takt med efterfrågan. 2009 bestämmer vi oss för att verksamheten vuxit ur namnet Conradzons Potatis AB och byter namn till Grönsaksfabriken, ett namn som vi tyckte speglade vårt utbud bättre.

2016 tar sönerna Magnus och Niclas över verksamheterna med ett tydligt sikte på att utveckla dessa i en hållbar riktning. Ett djupare samarbete med lokala aktörer minskar avtrycket på miljön och ger också större möjligheter att själva kontrollera produktionen.

Den 1 januari 2018 förändras profilen på företaget och vi byter namn till Conradzons. Vi välkomnar även denna dag ett nytt dotterbolag in i koncernen Conradzons som nu består av Grönsaksfabriken, Västerbotten Potatis och Conradzons Fastigheter. Synergin mellan dessa bolag skapar en plattform för producenter och kunder i framförallt Norrland och Österbotten att komma samman och växa.

KONTAKT

Grönsaksfabriken 090-421 60
Västerbotten Potatis 090-12 19 21